V Prešove colníci s policajtmi a pracovníkmi SOI zaistili napodobeniny textilných výrobkov športových značiek

17.03.2008 Prešov

Dňa 13. 3. 2008 prešovskí colníci spolu s policajtmi z odboru kriminálnej polície v Prešove a pracovníkmi Inšpektorátu Slovenskej obchodnej inšpekcie vykonali kontrolnú akciu s krycím názvom „Dušan IV“, zameranú na ...
V meste Prešov bolo skontrolovaných päť obchodných prevádzok, v ktorých zástupcovia oprávnených osôb spoločnosti Adidas, Reebok, Puma a Nike potvrdili, že ponúkajú na predaj napodobeniny výrobkov týchto firiem, ktoré svojim vzhľadom a niektorými znakmi mohli u zákazníkov vyvolať dojem, že nakupujú značkový tovar.

Vo všetkých prípadoch na podozrivý tovar bolo slovenskou obchodnou inšpekciou uložené „opatrenie na mieste“ a výrobky boli zaistené pred predajom. Išlo o 108 párov športovej obuvi, 334 kusov textilných výrobkov a 4 kusy cestovných tašiek.

Zástupcami oprávnených osôb spoločnosti Adidas, Reebok, Puma a Nike bola predbežne vyčíslená škoda, ktorá by vznikla majiteľom značiek pri predaji týchto výrobkov vo výške cca 726 000, - Sk. Jednotlivými prípadmi sa bude zaoberať polícia pre podozrenie z trestného činu porušenia práv k ochrannej známke, označenia pôvodu výrobku a obchodnému menu podľa § 281 ods. 1 Trestného zákona.
h.c.k. Ing. Martina Kereková
hovorca generálneho riaditeľa CR SR
 

Vyberte región